top
logo
Български (България)English (United Kingdom)

Кой е онлайн

В момента има 109 посетителя в сайта

Guarded by Plagiarisma.Net


feed-image Feed Entries
Home

Latest
The latest news from the Joomla! Team

Международни научни конференции

 

 
Шествие по случай 24 май 2016г.

Факултет „Техника и технологии“ взе участие

в най-дългото до момента тържественото  шествие посветено на

24 Май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

13288433 855138944597635 11017360 o
13313811 855138537931009 1590581054 o 13323972 855138767930986 1690122037 o
13334439 855138784597651 1007060576 o 13323986 855138827930980 608732990 o

 

 

 

 
Тържествено отбелязване на празника на Факултет "Техника и технологии"

ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗВАНЕ

НА 11 МАЙ – ДЕН НА СВЕТИТЕ БРАТЯ КИРИЛ И МЕТОДИЙ –

ПРАЗНИК НА „ФАКУЛТЕТ „ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ“ – ЯМБОЛ

 

На 11 май Православната църква почита паметта и делата на двамата равноапостоли и съпокровители на Европа, двамата братя Кирил и Методий. Тази дата съзнателно е избрана за празник на Факултет „Техника и технологии“, и  по един особен начин се свързва  с основателите на българската и славянската писменост и култура, защото Факултетът се развива не само като образователен и научен, но като културен център.

Това се потвърждава и от факта, че за втора година Факултът съвместно със Съюза на специалистите по качеството в България /ССКБ/, Тракийски университет – Стара Загора и Федерацията на научно-техническите съюзи /ФНТС/, организира и провежда XХV Международна научна конференция „Мениджмънт и качество” за млади учени на 11-12 май 2016 г.

11 май беше обявен за ден на отворените врати на Факултета. Доц. д-р Красимира Добрева запозна учениците от Професионалната гимназия по земеделие и Професионалната гимназия по хранителни технологи и туризъм – Ямбол с професионалните направления и специалности ОКС „бакалавър“ и „магистър“, условията за кандидатстване, възможностите за участие по програма „Еразъм+“.

На тържественото събрание в зала „Райчо Димитров“, посветено на празника присъстваха: проф. дхн Веселина Георгиева Гаджева  - Зам.-ректор по научна и международна дейност, Димитър Иванов – Областен управител на област с административен център град Ямбол, инж. Георги Славов – кмет на община Ямбол и проф. дтн, „ Доктор хонорис кауза“ на Тракийския университет.

Тържественото събрание беше открито и ръководено от доц. д-р Красимира Добрева – Зам.- декан на ФТТ.

Слово за възхвала на делото на светите братя Кирил и Методий изнесе доц. Маргарита Пехливанова.

 С приветствени думи към студентите, преподавателите, служителите и гостите се обърна проф. д-р Красимира Георгиева – Декан на ФТТ, която посочи етапите в развитието на Факултета, престижното място, което Тракийският униврситет и ФТТ заемат в рейтинговата система, високите оценки, които са получени при акредитацията на професионалните направления. С особена гордост посочи получената с висока оценка акредитация за образователната и научна степен „доктор“ в професионално направление „Хранителни технологии“.

Подчерта и значението на провеждащата се Международна научна конференция за млади учени и благодари на студентите за техните, на преподавателите за дейността, за подкрепта на Ректорското ръководство, представителите на държавната и общинската  власт.

Приветствие поднесоха: проф. дхн Веселина Георгиева Гаджева  - Зам.-ректор по научна и международна дейност на Тракийския университет, Димитър Иванов – Областен управител на област с административен център град Ямбол, инж. Георги Славов – кмет на община Ямбол.

 

 Проф. д-р Красимира Георгиева награди с грамота за отличен успех студентите:

 

Име, презиме, фамилия

курс

Спец.

Успех от последните 2 семестъра

Диана Георгиева Георгиева

ІІІ

АИУТ

6.00

Мария Василева Янева

ІІІ

АИУТ

5.90

Николета Славова Николова

ІІІ

ТХ

5.85

Мирослав Костадинов Биларев

ІІІ

ТГС

5.70

Росица Иванова Грудева

ІІІ

ТХ

5.64

Николай Тодоров Тодоров

ІІІ

ТГС

5.50

Димитър Валентинов Дончев

ІІІ

ДТММИ

5.50

 

Заместник-деканът по МНД – доц. д-р инж.Нели Георгиева откри XХV Международна научна конференция „Мениджмънт и качество” за млади учени, представи програмния комитет и обяви, че ще бъдат присъдени три приза за най-добра презентация.

Проф. дтн Георги Тасев изнесе пленарен доклад на тема: „Етапи на разработване на докторска дисертация“. След пленарното заседание беше организира и аранжирана кафе-паузата от студентите от специалност „Технология на храните“.

Бяха проведени заседания по секции. В тях взеха участие 56 участници, които изнесоха общо 33 доклади. С приз за първо място бяха отличени доклади в следните категории:

  • за докторанти - Михаил Кожухаров и Гергана Тодорова, Стопански факултет, Тракийски университет-Стара Загора с доклад на тема: „Значимост на брандинга за клъстерите“;
  • за млади учени - Красимир Иванов, ФТТ-Ямбол, Тракийски университет-Стара Загора с доклад на тема: „Анализ на хладилните агенти във връзка с тяхното влияние върху околната среда“;
  • за студенти - Живка Георгиева, ФТТ-Ямбол, Тракийски университет-Стара Загора с доклад на тема: „Автоматизирана обработка на данни от газови сензори“.               img 2082
 
Награждаване на студенти по случай 8 декември за постижения в учебната, научна, спортна и художествена дейност за учебната 2014/2015г.

Награждаване на студенти по случай 8 декември за постижения в учебната, научна, спортна и художествена дейност за учебната 2014/2015г.

 

Осми декември - възторженият празник на българските студенти, израз на младостта, неизчерпаемата енергия, търсещата мисъл, жаждата за знания и будния дух.  

По традиция, по случай празника, ректорът на Тракийски университет  удостои с отличия студенти с постижения в областта на обучението, научното творчество, спорта и художествената самодейност. Церемонията по връчване на отличията се състоя на 2 декември  2015 г. в Зала 3А наРекторат, Студентско градче.

На церемонията присъстваха проф. Иванка Желязкова – зам.ректор на ТрУ, доц. Таня Танева - главен секретар на ТрУ, проф. Георги Иванов – ръководител сектор „Качество и акредитация“ на ТрУ, доц. Дарина Заимова – ръководител отдел „Проекти“, представители на деканските ръководства на структурните звена, студенти, преподаватели и служители.

От името на ректора на Тракийски университет, проф. Иванка Желязкова връчи грамоти и медали на студентите отличници и с високи постижения в други области, свързани със специалностите, които изучават.  Сертификати за постижения  в областта на научното творчество бяха връчени от доц. Дарина Заимова. Студентите постигнали успехи в спорта и художествената самодейност бяха наградени с грамоти от проф. Георги Иванов.

Студентката от трети курс на  Специалност „Автоматика, информационна и управляваща техника” Диана Георгиева Георгиева бе наградена със златен медал за отличен успех. Грамоти получиха студентите Димитър Валентинов Дончев от трети курс, Ани Пламенова Пенева, Светозара Веселинова Кирилова, Полина Минчева Минчева и Даниела Динкова Ганева от четвърти курс на Специалност „Дизайн, технологии и мениджмънт на модната индустрия”, Росица Иванова Янева и Мирела Стоянова Йорданова от трети курс на Специалност „Технология на храните”, Мария Василева Янева от трети курс и Мария Иванова Баева от четвърти курс на Специалност „Автоматика, информационна и управляваща техника” и Мирослав Костадинов Биларев от трети курс на Специалност „Топло- и газоснабдяване”.

Наградените студенти за постижения в научното творчество са: Илия Демирев, Мария Василева Янева  и Светозара Веселинова Кирилова.

Проф. Иванка Желязкова – зам.-ректор на ТрУ, доц. Таня Танева – главен секретар на университета и проф. Димо Гиргинов – председател на УСК „Тракия“, проф. Галина Дякова - ръководител катедра "Физическо възпитание и спорт" наградиха победителите в спортните състезания: Ивайло Желязков-шампион по тенис на маса, Николай Янев-трето място по тенис на маса, Петър Ишкетиев-шампион по канадска борба с дясна ръка в категория до 80 килограма и второ място с лява ръка, Емилиян Крамарски-шампион по канадска борба с лява ръка в категория до 80 килограма и второ място с дясна ръка, Милери Данаилов-второ място по канадска борба с лява ръка в категория над 80 килограма и Николай Янев-трето място по канадска борба с дясна ръка в категория над 80 килограма.

 

 

 

 
Достъп до списанията на JSTOR

Уважаеми колеги,

 

Предоставяме ви достъп  до списанията на JSTOR.  Той ще е активен до 12 декември 2015 г.

Предлага се достъп до следните колекции:  Arts&Sciences, Biological Sciences, Business & Economics, , Ecology and Botany, Health & General Sciences, Life Sciences, Mathematics &Statistics.

За достъп до списания от отделна колекция използвайте връзката http://about.jstor.org/journals , като първо изберете колекция, а след това в края на страницата натиснете бутона „View the list of titles in this collection“, от списъка може да заредите списание по избор.

За търсене в едновременно в цялата база използвайте http://www.jstor.org/ .      

 

В случай на проблем, не се колебайте да се свържете с мен.

 

Поздрави

Желка Даковска

042 699 238

 
« НачалоПредишна12345СледващаКрай »

Страница 3 от 5


bottom
top

Популярни

Квалификация и СДО

Студентска организация

КСК 2017-2018


bottom

Факултет "Техника и технологии" - Ямбол, ул.Граф Игнатиев №38 Copyright © 2008-2014