top
logo
Български (България)English (United Kingdom)

Кой е онлайн

В момента има 63 посетителя в сайта

Guarded by Plagiarisma.NetВисоки отличия за ФТТ - Ямбол

През годините от своето създаване Факултет "Техника и технологии" - Ямбол преминава много етапи в своето развитие, които са описани в Историята на Колежа.


На 8 юни 2009 г. (Свети Дух), Ден на гр.Ямбол, за принос в развитието на града и по случай 45-та годишнина от създаването му, Технически колеж бе удостоен с най-високото отличие на град Ямбол - "ЗЛАТНАТА ДИАНА"!

 
През 1989 г. той е известен с името Институт за подготовка и повишаване квалификацията на учители по практика (ИППКУП).

За постигнати успехи в учебно –възпитателната дейност и във връзка с 25 години от създаването на Института, Държавния съвет на Р България го награждава с орден „Кирил и Методий”- I степен.

 


През 2004 г. тържествено е отбелязан 40 годишния Юбилей от създаването на Техническия колеж, за което Общински съвет на гр. Ямбол го удостои с почетния знак – „Златен герб” за принос в образованието.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 21 ноември 2014 година на  тържество по случай  50 години висше образование  в Ямбол и 3 години от преобразуването на Факултет "Техника и технологии", Ректора на Тракийски университет проф. двмн. Иван Въшин връчи Почетен плакет на Тракийски университет на Факултет "Техника и технологии". Кметът на община Ямбол, удостои ФТТ с Почетния знак – „Герб на община Ямбол”. Проф. д-р Пламен Даскалов  връчи Плакет на Русенския университет на факултета.

 


bottom
top

Популярни

Квалификация и СДО

Студентска организация

КСК 2017-2018


bottom

Факултет "Техника и технологии" - Ямбол, ул.Граф Игнатиев №38 Copyright © 2008-2014