top
logo
Български (България)English (United Kingdom)

Кой е онлайн

We have 92 guests online

Guarded by Plagiarisma.Net


Home HGS Major

Специалност “Безопасност и качество на храните” - магистър
There are no translations available.

 Специалност „Безопасност и качество на храните”

Образователно-квалификационна степен „Магистър"

Професионална квалификация "Магистър-инженер технолог"

 

 

Редовно и задочно обучение

Продължителност на обучението:

2 семестъра - след завършена ОКС "бакалавър" в направление „Хранителни технологии”.

4 семестъра - след завършена ОКС "бакалавър" в други технически или нетехнически професионални направления или ОКС "Професионален бакалавър" в направление „Хранителни технологии”.

Магистър-инженер технологът придобива високоспециализирани практически и теоретични знания в областта на научно-изследователската и внедрителска дейност; микробиологичните, химичните, технологичните, и законодателните аспекти на контрола на качеството и безопасността на храните; анализа на храните; контрола и управлението на технологичните процеси при производството на качествени и здравословни храни; фирменото управление; управлението на екипи.

Магистър-инженер технологът, придобива умения да планира, организира, управлява, усъвършенства и контролира производствено - технологичните процеси, отговорни за безопасността на храните; да анализира и оценява микробиологичните, химичните и физичните опасности при производството на храните; да разработва, внедрява и поддържа системи за управление качеството и безопасността на храните  в различни предприятия и структури от хранителната верига и др.

Магистър-инженер технолозите със специалност „Безопасност и качество на храните” получават възможност да се реализират като: ръководители на лаборатории, изследователски центрове и институти, свързани с функционирането на ДПП (GМР), системи за анализ на риска (НАССР), интегрирани системи за безопасност и качество (ISО 22000); ръководители на колективи за разработване на нови хранителни продукти, изследователи, научни работници, докторанти; експерти, консултанти и съветници при производството на безопасни и качествени храни; експерти по контрол на качество и безопасност на храните в Българската агенция по безопасност на храните; Експерти в отделни фирми и екипи за разработване на НАССР системи, в министерства, ведомства, неправителствени структури (комисия за защита на потребителите) и браншови организации; мениджъри по безопасността и качеството на храните в предприятията за производство и съхранение на храни.

 


bottom
top

Популярни

Квалификация и СДО

Студентска организация

КСК 2017-2018


bottom

Факултет "Техника и технологии" - Ямбол, ул.Граф Игнатиев №38 Copyright © 2008-2014