
КАТЕДРА "ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ" |
There are no translations available. КАТЕДРА "ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ"
Ръководител на катедра „Хранителни технологии“ доц.д-р Красимира Добрева Тел. 046/669181; e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Катедра „Хранителни технологии” се обособява като самостоятелна с решение на АС на Тракийски университет от 19.12.2012 г. От разкриването на специалност „Технология на храните“ през 1997/1998 година до днес са дипломирани 106 студенти с образователно-квалификационна степен „специалист“, 110 студенти с ОКС „професионален бакалавър” и 41 студенти с ОКС „бакалавър“. Катедрата е специализираща в професионално направление „Хранителни технологии“ и осигурява обучението по дисциплините „Висша математика“, „Физика“, „Химия“, „Екология“ и „Чужд език“ за всички специалности във Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол. Професионално направление „Хранителни технологии“ е акредитирано с оценка 8,47 от Акредитационният съвет на НАОА, Протокол №1/10.01.2013 г., в редовна и задочна форми на обучение за образователно-квалификационни степени „бакалавър“ и „магистър“.
Катедрата обучава студенти в:
В катедрата се извеждат следните дисциплини:
За ОКС „бакалавър“
Студентите, изучаващи специалност „Технология на храните“, могат да разширяват познанията си в областта на Хранителните технологии като избират от дисциплините: „Добавки за хранителни продукти“, „Опаковане на хранителните продукти“, „Химични процеси в хранителните технологии“, „Технология на птичето месо и яйцата“, „Технология на рибата и рибните продукти“, „Технология на плодово-захарните продукти“, „Технология на детски и диетични храни“, „Технология на комбинираните фуражи“ и „Технология на макаронените изделия“.
За ОКС „магистър“
Избираеми дисциплини: „Хранителни токсикоинфекции“, „Хигиена на храненето“, „Бизнес комуникации“, „Организационна култура и етика“.
Създадени са необходимите условия и организация за осъществяване на качествен учебния процес.
Академичният състав на катедрата включва 1 професор, 7 доценти, 1 гл. ас. д-р и 2 асистенти единия от които доктор. Разработени са над 20 научни и научно-приложни проекти. Осъществено е трайно сътрудничество с фирми от хранителната промишленост за извеждане на специализираща практика и преддипломен стаж на студентите от професионално направление „Хранителни технологии”.
Основни научни направления:
Преподавателски състав на катедра "Хранителни технологии":
доц. д-р инж. Красимира Желязкова Добрева - Зам. декан по УД каб. 238 CV Публикации Научен актив e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Област на научни интереси: Получаване, анализ и приложение на етеричните масла и екстракти от етерично-маслени и лекарствени растения; Ароматизиране на хранителните продукти; Системи за управление на качеството на хранителните продукти. проф. д-р Веселин Тотев Видев каб. 115 CV Публикации Научен актив e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Област на научни интереси: Математика доц. д-р Красимир Иванов Кръстев - Зам. декан по АСИД каб. 237 CV Публикации Научен актив e-mail: Област на научни интереси: Математика и Физика доц. д-р инж. Антоанета Василева Георгиева каб. 414 CV Публикации Научен актив e-mail: Област на научни интереси: Технология на консервирането доц. д-р Митко Тодоров Петев каб. 132 CV Публикации Научен актив e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Област на научни интереси: Зоотехника и зооинженерство доц. д-р Снежана Бойчева Динева каб. 122 CV Публикации Научен актив e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Област на научни интереси: Екология; Генетика; Електронно обучение; Микробиология. доц. д-р Маргарита Иванова Пехливанова каб. 314 CV Публикации Научен актив e-mail:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
-bg Област на научни интереси: Педагогика и Психология доц. д-р Емилия Димова Димова каб. 320 CV Публикации Научен актив e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Област на научни интереси: Социология; Административно управление; Английски език. гл. ас. д-р инж. Иван Енчев Димов каб. 417 CV Публикации Научен актив e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Област на научните интереси: Зърносъхранение; Зърнопреработване; Хляб, хлебни и сладкарски изделия; Системи за управление на качеството и безопасността на хранителните продукти. ас. д-р инж. Ира Димитрова Танева каб. 122 CV Публикации Научен актив e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Област на научни интереси: Технология на консервирането ас. инж. Станка Кънева Байчева каб. 132 CV Публикации Научен актив e-mail:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Област на научни интереси: Системи за управление на безопастност и качество на хранителните продукти; Технология на местните и рибните продукти.
Организатор на катедрата: Ирина Георгиева – кабинет 233
|
Last Updated on Friday, 26 February 2016 15:38 |
